Nedvesítő berendezés sószórógépekhez

A berendezés a közutak téli síkosság-mentesítése során a nedvesített sószóráshoz szükséges kalcium-klorid vagy nátrium-klorid vizes oldatának elkészítését, tárolását, kezelését és a sószóró-berendezések megtöltését végzi. A berendezéssel gyorsmenetben lehet bekeverni a nedves szóráshoz szükséges folyadékot, s a leülepedés ellen időközben meg lehet keverni. A nedvesítő berendezéssel a munka folyamán a kiszórt szemcsés anyagot (pl.: homok vagy só), olyan nedvesítő folyadékkal szórja be, mely az útra tapadást elősegíti és a légáramlat nem tudja lesodorni az útról. Sószórógépek töltését 400 liter percenkénti nagyteljesítményű vegyszerszivattyú biztosítja.

Oldatkészítő- tároló berendezések tartálynagyság szerinti típusai:


  • RAA-5000
  • RAA-10000
  • RAA-15000
  • az egyéni igényeknek megfelelően más méretű tartály gyártására is van lehetőség. 

Ezen anyagokat az idő jóra fordulásakor bő vízzel le kell mosni az útról olyan arányú vízzel, hogy az elméleti sűrűség 5 ezrednél ne legyen töményebb (5 kg só lemosása 1000 liter vízzel), így nem árt a környezetnek.
 Az átadásra a gyártó veszprémi telepén kerül sor, ahol az oldatkészítő- tároló berendezést a hordozó járműre felszerelve kapja a vásárló. Itt történik a kezelőszemélyzet oktatása.  Az autópályákon eddig felállított összes berendezést cégünk gyártotta.