CPA egyszárnyú hóekék

A tehergépkocsira szerelhető egyszárnyú hóeke egy középnehéz hóeke, mely a letaposott hóval is megbirkózik. Ez a hóeketípus városi utak és bevezetőszakaszok hóekézésére a leginkább megfelelő. A hóeke 4 részből álló, külön-külön működő teleszkópos biztonsági élekkel van ellátva. A vágó élek cserélhetők. Emelő hengerrel és jobbra, balra állítási lehetőséggel felszerelt. 

A hóekére külön jobboldali zárólap is szerelhető, az ekként szabályozott hóekézésnél az útkereszteződések, kihajtók hómentesek lesznek. A jobboldali zárólap menetközben becsukható és kinyitható, így több méteren át gyűjti a havat. 
 
A hóeke hidraulikus emeléssel vagy sűrített levegőemeléssel (200-as henger) rendelhető. Amennyiben a hordozójármű hidraulikáján nincs vezérlő hidraulika, akkor annak kiépítésére is van lehetőség. A hóeke a hordozójármű elejére szerelt gyorscsatlakozó homloklaphoz kapcsolódik, s ennek köszönhetően bármikor 5 perc alatt fel- és lekapcsolható. A hóeke összeszerelt, üzembe helyezett állapotban kerül átadásra gyártó veszprémi telepén. Itt kerül sor a gépkezelők oktatására, valamint itt nyílik lehetőség közúti gyakorlatozásra is. Ezzel a típussal nyertünk Világbanki TendertEbből a típusból több mint 350 darabot értékesítettünk.